Hulp nodig? Bel: 085 401 24 33

Meest gestelde vragen (FAQ)

  • Hoe kan ik snel de juiste monteur vinden?

Door de geoptimaliseerde zoekstructuur van monteurgids.nl vind jeal in 2 stappen een monteur of reparateur voor jouw klus! Op de Home pagina van de monteurgids vind je de 3 hoofdcategorien. Voertuigen, electrisch en huis&tuin. Dus zoek je een monteur voor de auto? Dan klik je op voetruigen, en vervolgens op auto. Touchscreen defect van je iphone? Klik op electrisch, en vervolgens op mobiel. CV ketel aan onderhoud toe? Selecteer huis&tuin, en vervolgens verwarming. Zo selecteert de gebruiker datgene waar onderhoud aan moet gebeuren, of waaraan gerepareerd moet worden. Je komt gegarandeerd terecht bij een geschikte vakman! Het is ook mogelijk om de snelzoeker te gebruiken op de homepagina indien je het merk en type van het product weet, gaat het om een voertuig dan kan je ook het kenteken invullen.

  • Hoe zie ik welke bedrijven bij mij in de regio zitten?

In de lijst met bedrijven kun je bovenaan je postcode invullen (als je dat al niet had gedaan op de beginsite). Standaard worden de bedrijven die het dichtste bij zijn bovenaan getoond. Tevens wordt er bij elk bedrijf weergegeven wat de afstand is tussen de ingevulde postcode en de postcode van het bedrijf.

  • Hoe weet ik of een bedrijf betrouwbaar is?

Bezoekers van Monteurgids.nl hebben de mogelijkheid een recensie over een bedrijf te plaatsen. Het is dan ook mogelijk om het bedrijf met de beste, gemiddelde beoordeeling bovenaan te zetten. Klik hiervoor op 'Beoordeling' in het overzicht.

  • Een recensie schrijven op Monteurgids.nl

Bij ieder bedrijf en reparatiesprecialist op Monteurgids, heb je de mogelijkheid een recensie in te sturen over de reparatie. Als je een goede of juist slechte ervaring hebt met de bewezen dienst van een bedrijf, kun je een recensie insturen. Bij de advertentie van het bedrijf of van de monteur staat de optie 'recensies'. Als je hier klikt kun je het bedrijf tot 5 sterren beoordelen op 3 belangrijke vlakken: Afspraak, prijs en uitvoering. Je vult je naam in. Je omschrijft de reparatie of dienst 'kort maar krachtig', bijvoorbeeld: 'Uitstekende service en goedkoop!'. Bij 'recensie' kun je meer vertellen en bijvoorbeeld uitleggen hoe de situatie voor de reparatie was en daarna. Daarnaast kun je aangeven of de gemaakte afspraken zijn nagekomen etc. Door het schrijven van een recensie zorg je ervoor dat een volgende gebruiker een beter besluit kan nemen om wel of juist niet met het bedrijf in zee te gaan.

  • Richtlijnen voor duidelijke communicatie

Voor een bedrijf is het erg fijn als je met relevante achtergrond informatie kunt komen met betrekking tot het defect. Dus beschrijf het defect of probleem met je product zo duidelijk mogelijk. Denk aan verschillende deteails: -Als je laptop defect is bijvoorbeeld, omschrijf dan waar je mee bezig was, of er eerder dingen opgevallen waren, hóe de laptop stuk ging. Is er bijvoorbeeld een blikseminslag geweest etc. Wees op de hoogte van het merk en type van hetgene waar je reparatie voor zoekt.

  • Welke reparaties kan ik zelf verrichten?

Soms vertonen elektrische apparaten een storing, wat nog niet direct een defect hoeft te zijn. In sommige gevallen heeft het zin om dan de volgende stappen uit te voeren i ngeval van elektrisch apparaat: -Ontkoppel de stroombron voor minimaal 10 seconden en sluit het product hierna weer opnieuw aan. Dus stekker eruit en er weer in, of ontneem de accu, en plaats deze later terug. Op sommige elektrische apparaten zit een reset button. Gebruik deze alleen als er geen instellingen verloren gaan, zie hiervoor de handleiding van het product. Opnieuw opstarten van het elektrische apparaat kan ook wonderen verrichten. Mocht het niet baaten dan is het waarschijnlijk defect, vind je juiste specialist via Monteurgids.nl